Aktiviteter i Projekt Krudtuglerne

Træning

Til den ugentlige træning vil der være aktiviteter, hvor børnene skal deltage sammen med en voksen, for at støtte barnet i at have det sjovt når man er fysisk aktiv. Der vil også være fokus på at lave lege og øvelser som styrker børnenes selvværd og sociale kompetencer.
Vi vil lege på redskaber, høre god musik, og udfordrer os selv i forskellige lege og øvelser, samt selvfølgelig fjolle og have det sjovt sammen.
Vi holder en lille snackpause på 5-10 min og vi sørger for den sund snack til børnene, således de ikke løber tør for energi. Husk rigeligt med vand. Vi opfordrer til at alle går i bad efter træningen.
 

Svømning

Til svømning vil der være mulighed for at en forældre deltager. Undervisningen vil være meget forskellig hen over sæsonen. Nogle gange vil vi dele børn og forældre, andre gange vil vi lave noget sammen. Der vi være rigtig svømmeundervisning, vandlege, vandgymnastik, cirkeltræning m.m. Fantasien har ingen grænser, men det er børnene som sætter niveauet. Alle skal have en sund og sjov oplevelse
 

Udflugter

Vi vil forsøge at lave udflugter som primært foregår i nærområdet, for at få inspiration til hvad man kan lave af sjove aktiviteter som familie. Udflugterne vil være sjov og hyggelige oplevelser, for både børn og voksne, som selvfølgelig vil omhandle en eller anden form for bevægelse. Det vil for hver udflugt blive meldt ud hvor vi skal hen og hvor mange af familiens medlemmer der kan deltage.
 

Forældreundervisning

Der er til holdet knyttet en klinisk diætist (autoriseret hos Sundhedsstyrelsen) og denne vil skude holdet  i gang med en omgang undervisning af forældrene. Her vil alle, både forældre, børn, trænere og diætist mødes og præsenteres. Alle børnene vil blive vejet og konceptet for holdet vil blive gennemgået.
Herefter vil børnene blive inviteret med til deres første træning, imens forældrene bliver tilbage sammen med den kliniske diætist, som vil undervise i generel børneernæring. Forældrene vil få udleveret relevant materiale og undervisningen vil i høj grad være præget af åben dialog. Forældrene vil have mulighed for at italesætte deres forventninger til holdet, oplevede problematikker og bekymringer og dele erfaringer.
Der vil i undervisningen blive lagt op til at forældrene efterfølgende tager imod tilbudet om individuel kostvejledning.
 

Kostvejledning og snak med diætist

Kostvejledning vil foregå indiviuelt med de enkelte familier. Her vil forældrene tale alene med diætisten, imens barnet er til træning. Barnet vil løbende blive præsenteret for viden om sundhed via blandt andet snackpauserne til træning.
I det diætetiske arbejde vægtes at både forældre og barnet får en god oplevelse ifm kostvejledning og der lægges vægt på at de, for familien, anbefalede ændringer er overskuelige at føre ud i livet og fastholde.
Det er barnets sundhed og kost som er hovedfokus for samtalerne, men hele familiens vaner vil blive drøftet, eftersom det er nødt til at være et familieprojekt hvis barnets sundhed skal bedres.
Diætisten vil både bruge kostregistreringsskemaer, kostinterview og vejning som redskber i vejledningen.
Da hun også fungerer som hjælpetræner til Træningen vil hun være at træffe her hver gang, og en gang imellem også til svømning.  
 

Forside - Projekt Krudtuglerne - Sundhed og vægt - Madopskrifter - BMI - Kontakt - Sitemap
©opyright 2002 - 2014SundOgSjov
Created and hosted by CMPLICITY ApS